Način pripreme
Odsecite paprikama dršku i izvadite semenke, pa ih lagano izbušite nožem na nekoliko mesta.
Zagrejte masnoću i u njoj upržite crni luk i praziluk uz dolivanje malo vode.
Dodajte oprani i oceđeni pirinač i kada se on uprži, dodajte 2, 5 šolje vode. Dodajte kockice bujona i sve začine.
Kada pirinač upije vodu skinite posudu sa vatre. Ostavite smesu da se ohladi, kako bi upila svu tečnost. Dodajte peršun i sir.
Napunite paprike i poređajte ih u nauljenu posudu. Ako vam preostane nadeva, rasporedite ga oko paprika. Sipajte još 2 šolje vrele vode i ubacite papriku u rernu da se peče. Po želji, možete da paprike okrenete s vremena na vreme.
Kada su paprike gotove prelijte ih umućenim kiselim mlekom i jajima sa malo soli. Vratite u rernu da se preliv zapeče.