Ukusna čokoladna torta

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
21/05/2017
"Ova torta je od naših specijalnih recepata za sreću "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 088
  • Pregledi tokom meseca76
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati prethodno na 160 stepeni. Sjedniti obe vrste brašna. U dubokoj posudi umutiti maslac i šećer u penastu smesu, pa dodati jaja, jedno po jedno. Umutiti i dodati 2 kašike brašna. Dodati i crnu čokoladu, prethodno rastopljenu i malo ohlađenu, uz neprestano mešanje, nakon čega dodati i ostalo brašno.

Smesu sipati u nauljenu tavu prečnika 20 cm. Peći 1 sat i 30 minuta. Kora je gotova, kada se poduje i formira se kora. Ostaviti da se ohladi i izvaditi ga iz tave. Podeliti na 2 posebne kore.

Za krem malo rastopiti čokoladu sa kiselom pavlakom. Ohladiti ga, nakon čega jedan deo namazati preko jedne kore, staviti drugu i prekriti celu tortu, pa je poravnati ostalom čokoladom. Ostaviti tortu da se ohladi i servirati.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar