Način pripreme
Brašno se proseje na radnoj površini, pravi se udubljenje u sredini i unutra se stavljaju šećer i so, umućeno jaje zajedno sa 30 ml mlake vode.
Hladan maslac se seče na male kocke i rasporedđuje se oko udubljenja u brašnu. Sve se secka nožem, dok se ne stvore mrvice. Nakon toga rukama se oblikujei u loptu, pokriva se prozračnom folijom i ostavlja se oko 30 minuta u frižideru.
Kalup prečnika oko 26 cm se namaže i posipa se brašnom. Testo se razvija između dva lista papira za pečenje i stavlja se u kalup. Oblikuje se ivica i neravni delovi se iseku, kora se izbuši viljuškom. Rerna se zagreva na 180 stepeni.
Maslac i kuvertura se zagrevaju na pari. Jaja se podele na žumanca i belanca. Žumanca se mute sa šećerom, korom limuna i vanilom. U njih se dodaje i čokoladna smesa.
Dodaju se i belanca, koja su umućena u tvrd sneg zajedno sa sokom od limuna. Posipa se skrob i sve se blago promeša. Nadev se sipa preko kore i zagladi se.
Peče se na donjem nivou rerne oko 45 minuta.
Vadi se iz rerne, ostavlja se izvesno vreme u klupu, nakon toga se ohladi.