Pesto od peršuna sa maslinama

24/05/2017
"Sveže predjelo sa mirisom Mediteranskih avantura i obećanja za jedno lepo leto "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano276
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • peršun - 4 veze
  • beli luk - 2 čena
  • seme suncokreta - 2 supene kašike
  • masline - 10 - 12 komada
  • limun - 1 komad
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - oko 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Svež peršun se dobro opere, odvajaju se veće drške, a listići se stavljaju u teglu. Dodaju se masline bez koštica, čenovi belog luka, ulje, so i sok od pola limuna.

Dodaje se i seme suncokreta, ja sam stavila sirove, oljuštene, može i pečene, ali će trebati manje soli, zato što u pečenim ima.

Sve se dobro ispasira. Može da se doda više limuna i belog luka, pitanje ukusa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar