Način pripreme
Sklanjaju se deblje drške, dobro se opere i seče na veoma sitno.
Dodaju se, namrvljeni sir, jedno jaje i biber. Može da se blago posoli, ako je sir mnogo neslan, ali najbolje da probate da bi bilo baš po vašem ukusu.
Smesa se dobro promeša, zagrebe se i oblikuju se male ćuftice od peršuna.
Preostalo jaje se muti u posudi. Svaka ćuftica se blago uvalja u brašno i zagladi se, nakon čega se potapa u jaje i ponovo se uvalja, ali ovaj put u prezle.
Umesto njih obično koristim u blenderu samleven suv hleb. Više mi se taj ukus dopada.
Ćuftice bez mesa se prže doj ne postanu zlataste u zagrejanom ulju, dok se s vremena na vreme okreću rešetkastom kašikom.
Kad su gotove stavljaju se na kuhinjski ubrus, da upije suvišnu masnoću.
Ćuftice od peršuna sa sirom mogu da se serviraju sa mlečnim sosom.