Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćuftice od peršuna sa kačkavaljem

Ćuftice od peršuna sa kačkavaljem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Ćuftice od peršuna sa kačkavaljem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
6
"Ćuftice od povrća sa peršunom serviramo obavezno sa mlečnim kremom ili sosom od belog luka"

Potrebni sastojci

  • peršun - 1 velika vezica, oko 200 g
  • jaje - 1 komad, XL
  • kačkavalj - 80 g
  • mladi luk - 100 g
  • beli luk - 1 mali čen
  • mirođija - 1 kašičica, sušena
  • krem sir - 2 kašike
  • brašno - koliko upije za meko testo
  • kvasac - 5 g, živ
  • so - po ukusu
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • maslac - 1 kašika, meki
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite peršun obilno pod tekućom vodom i dobro ocedite. Odsecite 3-4 prsta drški, dok preostala količina treba da teži 180 g.

2. Očistite mladi luk i beli luk i stavite u blender zajedno sa peršunom. Ubacite da se samelju na srednjoj brzini nekoliko sekundi, tako da budu u sitnim parčićima, a ne kaša. To možete i rukom da napravite.

3. Razbijte jaje u zelenu smesu i narendajte kačkavalj. Dobor je da koristite malo tvrđi, da se ne bi razlio pri prženju. Ja stavljam grijer, koji daje i neverovatan ukus.

4. Stavite maslac, krem sir, začine i so. Namrvite na sitno i kvasac.

Dobro promešajte i počnite da dodajete brašno, dok ne dobijete meko testo, koje može da se oform i u ćuftice od peršuna. Lepiće se svakako, ali vaše ruke treba da su namazane i sve će biti u redu.

5. Zagrejteulje na umerenoj vatri, oblikujte i spuštajte u njega ćuftice od peršuna.

Pržite dok ne dobije tamno zlatastu boju i vadite na kuhinjski ubrus, da apsorbuje masnoću.

Razlomite neku od gotovih ćuftica od peršuna, da vidite da li ostaje sirovo iznutra i tako regulišite jačinu vatre, jer je svaka ringla drugačija.

6. Servirajte tople sa mlečnim sosom od belog luka.

Raskošne i mnogo ukusne ćufitce od peršuna sa kačkavaljem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: