Način pripreme
Mlečni majonez pripremamo tako što u duboku posudu sipamo mleko, nakon toga posolimo i stavimo prstohvat šećera. Nakon toga dodajemo ulje u mutimo uz pomoć miksera ili pasatora. Kad se zgusne, na kraju dodajemo sok od limuna.
Domaći majonez sa jajima se pravi, tako što u duboku posudu stavljamo jaja, prstohvat šećera, 2 prstphvata soli i sok od jednog limuna. Nakon toga mutimo mikserom 1 minuta i dodajemo ulje. Nastavljamo da mutimo dok se ne zgusne.
Šargarepa i krompiri se oljušte i iseku na kockice, stavljaju se u šerpu i kuvaju zajedno sa graškom (možete koristit i grašak iz konzerve). Jaja skuvajte posebno.
Kad se sve skuva, povrće se prebaci u veliku posudu i pomeša sa šunkom, iseckanom na kockice. Dodaju se kiseli krastavčići. Nakraju dodajte domaći majonez i uzivajte u izuzetnom ukusu :)