Torta parfe sa jagodama i pavlakom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
05/06/2019
"Pravilo je da ne možete odseći samo jedno parče torte-parfe sa jagodama i pavlakom - treba da budu bar dva, da biste ispoštovali trud majstora"
Priprema15 min.
Kuvanje22 min.
Ukupno37 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite jagode i izgnječite ih uz pomoć blendera. Ne treba da se skroz samelju, može biti malih komada.

2. Sipajte mlevene jagode sa šećerom (200 g) i sokom od limuna u šerpu i kuvajte 10 minuta na tihoj-umerenoj vatri (da ne prelazi 100 stepeni).

3. Gotovo slatko od jagoda/sirup ostavite da se ohladi 2-3 minuta, za to vreme natopite želatin u hladnu vodu da se natopi. Čim bude gotov, ocedite lepo, stavite u jagode i dobro promešajte. Ostavite smesu da se ohladi.

4. Za to vreme pecite koru: umutite na mekanu, gustu penu jaja sa šećerom i prstohvatom soli. Treba lepo da pobele. Sipajte brašno sa praškom za pecivo i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

5. Sipajte smesu za koru u pleh sa pokretnim dnom, namazan i posut brašnom, 22-24 cm prečnika. Pecite 10-12 minuta na 180 stepeni ili proverite čačkalicom za zube.

6. Kad se i kora i slatko od jagoda ohlade, umutite pavlaku na mekan krem. Ne treba da preterujete sa mućenjem da se ne prečese. Čim postane gusta i kremasta, gotova je.

7. Pomešajte smesu od jagoda sa smesom od pavlek i sporim pokretima sipajte preko kore.

Ostavite u frižideru na jedan da da se lepo stegne. Ako ne možete da čekate toliko, možete staviti na minimum tri sata u zamrzivač i da jedete tortu od jagoda mnogo hladnu, tip Semifredo.

Predivna torta sa jagodama i pavlakom, ukusna i mekana na svaki način. Najvažnije je da je jednostavna i prosta za pripremu, sa malo sastojaka i neverovatnim rezultatom.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar