Jagnjeća rebarca Tanduri

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
07/06/2017
"Pravo kulinarno iskušenje za ljubitelje mekanog jagnjećeg mesa - sočna i aromatična jagnjeća rebarca Tanduri "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano294
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebarca - 8 kom. sa kičmom
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • đumbir - 1/4 kašičice mlevenog
  • senf - 1/4 kašičica u prahu
  • korijander - 1/2 kašičice mlevenog
  • kumin - 1/2 kašičice
  • kari - 1/2 kašičice u prahu
  • kurkuma - 1/2 kašičice mlevene
* merne jedinice

Način pripreme

Sjediniti kari sa kurkumom, kuminom, korijanderom, smeđim šećerom, senfom i đumbirom.

Jagnjeća rebarca osušiti i uvaljati ih u suvu smesu od začina. Ostaviti da odstoje 1 sat.

Zagrejati roštilj i staviti rebarca preko vrućeg roštilja, da se peku po 2 minuta sa obe strane.

Nakon toga smanjiti vatru i peći dok rebarca ne budu gotova. Rebarca naseći na posebne kotlete i servirati uz prilog po izboru.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar