Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeća rebarca sa senfom

Jagnjeća rebarca sa senfom

MarianeMariane
Džedaj
14947
Jagnjeća rebarca sa senfom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Nemate pojma koliko su ukusna ova jagnjeća rebarca... nije kasno da ih pripremite!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebra - 1 parče sa 7 - 8 rebara
  • med - 2 supene kašike
  • senf - 2 supene kašike
  • prezle - 200 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prekrijte dno plitkog pleha aluminujumskom folijom. Odozgo stavite jagnjeća rebra, paizite da masniji deo ostane gore.

Pomešajte med sa senfom, dobro promešajte i sa dobijenom marinadom namažite meso. Prezle se pomešaju sa solju i biberom.

Rasporedite začinjene prezle preko jagnjetine, gledajte da se dobije tanka korica. Jagnjeća rebra pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 20-25 minuta.

Izvadite ih i ostaavite da odstoje bar 10 minuta i tek nakon toga ih isecite na porcije. Servirajte dodatkom dinstanog ili svežeg povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: