Način pripreme
Ispekla sam krutone, koji su bili namenjeni za supu, ali ih je ostalo dosta i da ih ne bih baclila rešila sam da ih sameljem i iskoristim za pohovanje filea. Isekla sam kriške na kockice, posula ih maslinovim uljem, alevom paprikom i majčinom dušicom i pekla ih dok nisu porumeneli.
Marinirala sam filete u soja sosu oko 30 minuta. Iscedila sam ih, potopila ih u brašno, zatim u umućeno jaje i uvaljala u poh. Stavila sam ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, posula sa malo maslinovog ulja. U maksimalno zagrejanoj rerni za 20 minuta su bili gotovi.
Postali su super sočni iznutra (teško može da se da odgovarajući opis za pileći file) i veoma hrskavi spolja.
Napravila sam i sos s kiselim mlekom, majonezom, kiselom pavlakom, suvim belim lukom, solju i mirođijom, muteći sve u blenderu.
Ovi fileti su sjajno meze za pivo!