Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina iz rerne sa lukom i pečurkama

Svinjetina iz rerne sa lukom i pečurkama

Svinjetina iz rerne sa lukom i pečurkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Kada pripremate ovaj recept, nabavite dosta piva.. eto, za svaki slučaj!"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 1 kg
  • pečurke - 500 g
  • luk - 3 glavice
  • belo vino - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

File isecite na šnicle. Pažljivo ih izlupajte drvenim čekićem i nemojte udarati jako.

Očistite pečurke i luk, pa ih iseckajte. Posolite ih sa malo soli i bibera.

Poređajte šnicle u tepsiju sa keramičkim dnom. Dodajte luk i pečurke. Sipajte belo vino i poprskajte maslinovim uljem.

Ispecite u zagrejanoj rerni dok ne porumene, ali nemojte ih predugo peći, da ne postanu suve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: