Želiran desert sa kiselim mlekom i trešnjama

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
05/06/2017
"Pravi prijatelj našoj liniji i neprijatelj letnjim vrućinama je upravo ovaj desert "
Priprema20 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno28 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 101
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kad ih očistite od koštica, trešnje stavite u manju šerpu i sipajte preko 50 g šećera i sipajte sok od limuna. Šerpu stavite na umerenu vatru i kuvajte 10 minuta. Sklonite sa vatre i ohladite.

Želatin potpite u hladnu vodu da omekša. Zagrejte sveže mleko, dodajte želatin kad omekša i mešajte, dok se želatin ne otopi.

U veliku činiju sipajte kiselo mleko, dodajte sveže mleko sa želatinom, dodajte vanilin šećer i zasladite sa 80 g šećera.

Pavlaku dobro umutite, tako da dobijete čvrst sneg. Dodajte je postepeno kiselom mleku, mešajući brzo, dok ne dobijete glatku homogenu smesu.

Dobijeni krem isipajte u izduženi kalup za tortu. Preko poređajte trešnje i prekrijte piškotama. Kalup stavite u najlonsku kesu ili pokrijte najlonom i stavite u frižider.

Ostavite kolač da prenoći, da se ohladi i dobro stegne.

Kako bi izvadili desert iz kalupa, stavite ga u toplu vodu na 2-3 minuta. Zatim okrenite na odgovarajući plato.

Preko kolača sipajte sos u kome su se kuvale trešnje i ukrasite svežim trešnjama i listovima mente.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar