Način pripreme
Svež, ukusan i idealan za leto - desert od jagoda sa kiselim mlekom!
Sameljite u blenderu 250 g jagoda sa šećerom i stavite smesu na vatru.
Kuvajte do ključanja, a nakon toga još 5-6 minuta.
Sklonite posudu sa vatre i ostavite pire da se ohladi.
Ceđeno kiselo mleko stavite u posudu, dodajte vanilu, sir, narendanu koru limuna i med.
Promešajte da se smesa ujednači.
Nasecite ostalih 250 grama jagoda na kockice ili listiće, a nekoliko od jagoda na polovine - za dekoraciju odozgo.
Uzmite lepe staklene čaše, posude ili interesantne tegle i poređajte sastojke za desert od jagoda u slojevima.
Možete da prvo stavite sloj od kiselog mleka, nakon toga pire od jagoda, jagode nasečene na kockice, izmrvljene orašaste plodove i odozgo polovine jagoda, kao ukras.
Možete da krenete i sa orašastim plodovima na dnu čaše - zatim sloj sa kiselim mlekom, pire od jagoda, jagode u kockama i na kraju rendanu čokoladu.
Ukrasite desert od ceđenog kiselog mleka i stavite u frižider da se ohladi.
Prijatno!