Način pripreme
Rastvorite u toploj vodi kvasac s malo šećera i ostavite na toplom da naraste. Pomešajte u dubokoj posudi polovinu brašna s ostalim sastojcima. Dodajte gotov kvasac i mešajte drvenom varjačom.
Čim se homogenizuje počnite da dodajete i ostatak brašna. Ako je neophodno dodajte malo više brašna do naznačene količine, dok se ne dobije meko i blako lepljivo testo.
Ostavite testo na toplom da naraste, oko 2 sata - dok ne udvostruči svoj obim. Na nabrašnjenoj radnoj površini razvijte polovinu testa debljine oko 1 cm i izrežite krugove pomoću kalupa ili čaše. Probijte im rupu u sredini i ostavite da ponovo narastu na toplom oko 40 minuta.
Nakon toga ispržite krofnice u obilnoj količini zagrejane masnoće (ne treba da je previše zagrejano da bi se dobro ispržilo i iznutra). Gotove krofnice pospite šećerom u prahu.