Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Američke krofnice

Američke krofnice

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Američke krofnice
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
20
"Da li ste raspoloženi da probate naše američke krofnice?"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 i po šolja, hladno
  • kvasac - 2 paketa, suvi
  • voda - četvrtina šolje, topla
  • šećer - polovina šolje
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • maslac - trećina šolje, istopljeni
  • brašno - 5 šolja, prosejano
  • ulje - za prženje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite u toploj vodi kvasac s malo šećera i ostavite na toplom da naraste. Pomešajte u dubokoj posudi polovinu brašna s ostalim sastojcima. Dodajte gotov kvasac i mešajte drvenom varjačom.

Čim se homogenizuje počnite da dodajete i ostatak brašna. Ako je neophodno dodajte malo više brašna do naznačene količine, dok se ne dobije meko i blako lepljivo testo.

Ostavite testo na toplom da naraste, oko 2 sata - dok ne udvostruči svoj obim. Na nabrašnjenoj radnoj površini razvijte polovinu testa debljine oko 1 cm i izrežite krugove pomoću kalupa ili čaše. Probijte im rupu u sredini i ostavite da ponovo narastu na toplom oko 40 minuta.

Nakon toga ispržite krofnice u obilnoj količini zagrejane masnoće (ne treba da je previše zagrejano da bi se dobro ispržilo i iznutra). Gotove krofnice pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: