bonapeti.rs»Recepti»Pite»Ređana gibanica sa svežim mlekom

Ređana gibanica sa svežim mlekom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Ređana gibanica sa svežim mlekom
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 8
06/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Red treba da postoji, čak i kod gibanica A i ređana gibanica je toliko ukusna"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kore se otvore i svaka od njih se presavija skoro do polovine i ređa se u odgovarajuću pravougaonu posudu za pečenje.

Svaka treća kora se posipa izmrvljenim sirom i to se radi sa svim korama do kraja. Kore se u posudi naseku na kvadratiće.

Prelivaju se po razrezima i krajevima s istopljenim toplim maslacem. Jaja se umute sa solju žicom i dodaje se sveže mleko. Ta smesa se prelije preko kora.

Nožem se krajevi gibanice blago podvijaju naunutra i napajaju mlečnom smesom. Tako pripremljena gibanica se ostavi 5-6 minuta, i protrese se s vremena na vreme, da kore bolje upiju preliv.

Gibanica se stavi u hladnu rernu koja se uključi na 170 stepeni sa ventilatorom. Peče se oko 40 minuta ili dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Jede se dok je topla, s kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: