Dinstane kolenice

Veronika Veronika
Početnik
1
Dinstane kolenice2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Ukusne dinstane kolenice koje ćemo servirati s krompirom i hladnim pivom Nema lepše kombinacije!"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 3 - 4 komada
  • vino - 40 ml
  • pivo - 200 ml
  • beli luk - 20 g
  • biber - 8 g
  • maslac - pola paketa, istopljen
  • senf - 10 g
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenice se očiste i operu. Začine se solju, biberom, čubrom i namažu istucanim belim lukom i senfom.

Poređaju se u posudu za pečenje, preliju toplom vodom i delom piva, vinom i istopljenim maslacem. Pokrije se folijom.

Peče se sat i po. Deset minuta pre nego što je gotovo, ako je neophodno, dolije se ostatak vina i piva i zapeče se, dok korica ne porumeni.

Za garnirung servirajte pire ili pirinač. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: