Svinjske kolenice iz rerne

16/08/2017
"Nema ništa lepše od dobro pripremljenijh, krtih i sočnih kolenica. Užitak za celu porodicu. Takav je ovaj recept"
Priprema15 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 920
  • Pregledi tokom meseca137
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, kolenice
  • beli luk - 1 glavica, samleven ili izgnječen
  • so
  • biber
  • sirće - 2 supene kašike, može i sok od limuna
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite svinjske kolenice, isecite na 3-4 porcije i posolite, pospite mlevenim biberom i natrljajte iznječenim belim lukom, pomešanim sa malo sirćeta ili sokom od limuna.

Stavite meso u pleh i prelijte ma mašću i malo vode. Stavite da se peče u umereno ugrejanoj rerni, na početku pokrijte sa aluminijumskom folijom.

Servirajte svinjske kolenice sa garnirungom od salate, turšije ili krompir pirea.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti