Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Piroške»Brze piroške za doručak

Brze piroške za doručak

Radomira MihailovaRadomira Mihailova
Šegrt
3913267
Brze piroške za doručak
Fotografije: Radomira Mihailova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Hvala Radomiri na ovom jednostavnom, ali veoma ukusnom receptu za male i velike"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 300 g
  • jaja - 1 kom.
  • sir - 200 g
  • kiselo mleko - 200 ml
  • soda - 1 kašičica, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

Sodu sjedniti sa kiselim mlekom, pa nakon toga umesiti čvrsto testo. Testo je lepljivo, ali se piroške mogu oblikovati nauljenim rukama. Ne treba da budu mnogo debele, da bi se lakše pržile.

Napraviti piroške debljine oko 1 cm. Pripremiti sve piroške prethodno, i ostaviti ih na foliji ili nečemu sličnom. U međuvremenu staviti ulje da se zagreje.

Ulje naliti u većoj količini (da prekrije piroške kada ih ubacite). Gotove piroške isplivaju same na površinu, ali možete ih ostaviti da još malo porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: