Kavijar

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
168
1
180
Kavijar
10/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"Goste prethodno uputiti da je kavijar najukusniji kada prenoći u frižideru"

Potrebni sastojci

  • hleb - 700 g bajatog hleba ili dvopeka
  • ikra - 200 g (taramo salata)
  • ulje - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • limuntus - 1 kašičica
  • prezle - ako ima potrebe
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb (dvopek) potopiti da omekša, pa istiskati dobro rukama. Dodati ikru, ulje, limuntus i krupno narendan luk.

Smesu umutiti vilicom ili kašikom, dok ne postane homogena. Po potrebi dodati prezle, za gustinu, ili limunsku kiselinu, po ukusu.

Gotov kavijar servirati ohlađen, a najlepši je sledećeg dana. Dekoracija je tradicionalna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: