Kavijar od griza
Хайвер с грис
bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kavijar»Kavijar od griza

Kavijar od griza

Draga MishevaDraga Misheva
Početnik
24117
Kavijar od griza
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
10/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Da li ste već odabrali piće sa kojim ćete poslužiti ovo aromatično meze"

Potrebni sastojci

  • griz - 1 šolja
  • voda - 2 šolje
  • ljutenica - 2 kašike
  • so
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 2 komada, kuvana
  • ulje - 50 ml
  • majonez - 50 g
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte vodu u šerpu i stavite je na vatru. U nju dodajte so i ulje. Kad provri odmah skinite i postepeno dodajte griz. Vratite ponovo na vatru i kuvajte dok se ne zgusne.

Za to vreme možete iseći luk i pomešati sa sa ostalim sastojcima /bez jaja/. Kad se griz zgusne skinite sa vatre i dodajte smesu od luka.

Sipajte na tanjir i ukrasite kuvanim jajima. Možete servirati kao predjelo, i kao prilog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: