Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kavijar»Kavijar sa jajima

Kavijar sa jajima

Kavijar sa jajima
Fotografije: Boryana Ivanova Kotenko
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Nešto nepretenciozno, ali mnogo ukusno uz piće - domaći kavijar sa jajima"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 mala glavica
  • kavijar - 100 - 150 g
  • jaja - 1 komad
  • ulje - od 750 g do 1 litar
  • limunska kiselina - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

1. Luk sitno izrendajte i odvojite sa strane.

2. U posudi miksera umuite kavijar dok ne dobijete penu.

3. Dodajte jaje i nastavite da mešate.

4. Postepeno dodajte ulje (lagano) da upije i da ne preseče smesu. Budite mnogo pažljivi nakon 600 ml sipanog ulja.

5. Dodajte luk i limunsku kislinu. Dobro promešajte.

Gotovu smesu (oko 900 g) ostavite da odstoji u frižideru.

Ovako pripremljen kavijar traje 2-3 sedmice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: