Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kavijar»Kavijar sa lukom

Kavijar sa lukom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Kavijar sa lukom
Fotografije: Mariana
1 / 2
21/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
"Aromatični kavijar, koji mažete na kriške hleba ili poslužujete kao meze"

Potrebni sastojci

  • kavijar - 1 kašika
  • crni luk - 1 mala glavica
  • hleb - 1 kriška, beli
  • ulje - 300 ml
  • limun - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite glavicu luka. Sitno iseckajte luk. Luk stavite u kavijar i sve zajedno ispasirajte. Stavite oko 50 ml ulja i umutite sve.

Krišku hleba potopite u hladnu vodu i nakon toga je dobro ocedite. Dodajte je u kavijar. Ponovo sve dobro umutite. Posle polako dodajte preostalo ulje u tankom mlazu uz stalno mućenje i nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka.

Iscedite sok od pola limuna. Sok od limuna dodajte po ukus, kao i so. Ponovo umutite.

Ulje treba dodavati veoma polako da ga smesa upije. Smesa treba da je glatka i da se ne oseća hleb i luk.

Prijatno! Kavijar mažite na kriške hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: