Način pripreme
Skuvamo krompir i izgnječimo ga da se pretvori u kašu. Dodajemo jaje, maslac, brašno, biber, so po ukusu i dobro promešamo. U podmazanu posudu za pečenje posutu s malo brašna sipamo testo do krompira.
U tiganju zapržimo sitno iseckan crni luk, šargarepu. Pomešamo mleveno meso sa malo vode da ne bude grudvica. Dodajemo ga i mešamo. Dodajemo kisele krastavčiće iseckane na kockice i pečenu papriku. Začinimo solju i suvim začinima - origanom i kuminom. Promešamo dobro.
U posudi propržimo maslac i dodajemo brašno. Mešamo dok se ne dobije kaša. Postepeno dodadjemo sveže mleko i mešamo. Začinimo solju i oraščićem.
Sipamo gotov nadev u testo od krompira, sipajući samo u sredinu da bi se sa strane dobijla korica. Odozgo namažemo gotovim bešamelom.
Zapečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne zapeče testo od krompira - 20-30 minuta. Nakon toga izvadimo i narendamo kačkavalj odozgo i vraćamo ponovo u rernu dok se ne zapeče kačkavalj.
Serviramo gotovu pitu blago ohlađenu.
Prijatno!