Način pripreme
1. smesa:
Penasto umutite žumanca polovinom od ukupne količine šećera. Dodajte jedno po jedno jaje, mutite miskerom, dodavajući preostalu količinu šećera u tankom mlazu. Dodajte ulje i promešajte. Zatim postepeno dodajte brašno i pažljivo mešajte dok ne dobijete meko testo za biskvit.
2. smesa:
Miskerom mutite belanca dok ne dobijete penu. Nastavite da mutite, postepeno dodavajući šećer. Kada dobijete gustu smesu, prestanite da mutite i polako dodajte brašno, mešajući odozgo nagore, vodeći računa da smesa ne splasne.
3. smesa:
Orasima dodajte kakao i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Kalup za kuglof premažite maslacem i malo posipajte brašnom.
Prvo u posudu isipajte prvu, žutu, smesu, zatim sloj sa orasima i kakaoom, nakon nje smesu od belanaca, pa ponovo smesu sa orasima i kakaoom i na kraju ponovo pokrijte žutom smesom.
Kolač pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.