Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Milibrot kiflice sa domaćim slatkom

Milibrot kiflice sa domaćim slatkom

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Milibrot kiflice sa domaćim slatkom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
24
"Mekane i ukusne, pripremaju se jednostavno i pojedu se brzo! Eto, ni jedna nije ostala"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 1/2 kockice, sveži
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 5 supene kašike
  • ulje - 5 supenih kašika
  • jaja - 3 komada ( žumance 1 jajeta za premazivanje kiflica)
  • sveže mleko - 400 ml
  • vanila - 1 komad
  • limun - kora 1 limuna
  • domaće slatko - ja sam koristila slatko od šljiva
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, napravite udubljenje i sipajte kvasac, rastopljen u svežem mleku, jaja, šećer, so, ulje, vanilu, izrednanu koru limuna.

Zamesite lepo meko testo, prekrijte krpom i ostavite da nadođe 20 minuta.

Premesite testo, podelite na četiri jednaka dela. Svaku razvucite u krug, isecite na osam trouglova. Stavite po jednu kašiku slatka i oblikujte kiflice.

Poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Ostavite kiflice 10 minuta, namažite umućenim žumancem , pospite kristal šećerom. Pecite kiflice na 180 stepeni 25-30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: