Milibrot kiflice sa slatkom

24/04/2020
"Ko ne voli kiflice sa slatkom - ne i mi"
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije24
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano159
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada + 1 za premazivanje
  • šećer - 1 šolja
  • mast - 1 šolja, rastopljena
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - oko 1.100 kg
  • kvasac - 1 kockica, sveža od 42 g
  • vanila - 1 kesica
  • kora od limuna - po izboru
  • šljive - 1 tegla, slatko po izboru
  • orasi - 50 - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac pomešajte sa 1 kašičicom šećera, 1 kašičicom brašna i malo mleka. Zamesite meko testo za kiflice od svih sastojaka. Možete dodati u testo nekoliko kapljica sirćeta da bi bilo elastično i da se ne sakuplja posle prilikom razvlačenja.

Gotovo testo ostavljamo 10-15 minuta da odstoji. Podelimo testo na 8 delova. Svaki deo razvučemo na okruglu koru, isečemo na 8 trouglova.

U široki deo trougla stavljamo po 1 kašičicu slatkog koje smo pomešali sa mlevenim orasima. Uvijamo u široki deo od tanke strane i oblikujemo kiflice sa slatkom.

Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, na malom rastojanju jedan od drugog zato što će da nadođu.

Ovako poređane milibrot kiflice ostavljamo da nadođu. Pre nego što ih stavimo u rernu, premažemo umućenim jajetom i posipamo kristal šećerom.

Pečemo milibrot kiflice sa slatkom u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar