Način pripreme
Suvi kvasac pomešamo sa toplom vodom i 1 kašičicom šećera i 2-3 supene kašike brašna, ostavljamo da nadođe. U velikoj posudi umutimo mikserom jaja i šećer.
Dodajemo limunadu, polurastopljenu mast, so, vanilu i koru od limuna. Kratko promešamo koliko da se pomešaju sastojci. Promenimo žice, stavljamo one za testo i sipamo u delovima po 1 koficu brašna i mešamo dobro bar 4-5 minuta.
Kad postane teško, sipamo testo na radnu površinu, mesimo dok ne prestane da se lepi. Dodajemo ulje i razvučemo, mesimo dok ne upije masnoću. Pokrivamo folijom, ostavljamo da nadođe 1 sat. Delimo na 3 dela.
Svaki deo razvučemo na okruglu koru, isečemo na 8 truglova. U posudi pomešamo domaće slatko od jagoda i mlevene orahe. U široku deo stavljamo po 1 ravnu kašičicu nadevai uvijamo ukusne kiflice.
Poređamo kiflice sa slatkom od jagoda u namazan pleh. Ostavljamo testo da stoji 20-30 minuta, namažemo umućenim žumancem sa 1 supenom kašikom ulja i 2 supene kašike svežeg mleka. Posipamo susamom i braon šećerom.
Pečemo kiflice sa susamom u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju oko 20-25 minuta. Miris je odličan, miriše na Uskrs! Srećni praznici.
Kiflice sa slatkom i orasima su veoma mekane i ukusne, ovo je moj omiljeni recept, pripremam ga svake godine za prazničnu uskršnju trpezu.