Milibrot kiflice sa slatkom od jagoda

20/01/2018
"Ove ukusne milibrot kiflice će probati samo oni koji ustanu rano. Spavalice će samo lizati usta "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano533
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 - 1 - 2 kg
  • sveže mleko - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • sveži kvasac - 1 kockica
  • vanila - 1 komad, esencija
  • so - 1 prstohvat
  • kora od limuna - po želji
  • slatko od jagoda - oko 300 g
  • jaja - za premazivanje
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte brašno u odgovarajuću posudu i u sredini napravite udubljenje.

Polovinu svežeg mleka ugrejte i u njega dodajte kvasac, 1 supenu kašiku šećera, so i malo brašna, da dobijete gustu kašu. Ostavite sa strane da nadođe.

Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, preostalo mleko, a na kraju i kvasac. Dobro promešajte smesu i pažljivo sipajte u brašno.

Zamesite meko testo i ostavite na toplom da nadođe oko 30-40 minuta. Kad testo nadođe, premesite ga još jednom i podelite na lopte, veličine pesnice.

Svaku loptu razvucite na tanku koru i podelite na 4 ili 8 trouglova u zavisnosti koliku veličinu želite. U svaki trougao stavite po jednu jagodu iz slatkog i uvijte u čvrstu kiflicu.

Kiflice poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i premažite umućenim žumancem i pospite kristal šećerom. Pecite na 200 stepeni sa ventilatorom oko 30 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar