Način pripreme
Sipajte brašno u odgovarajuću posudu i u sredini napravite udubljenje.
Polovinu svežeg mleka ugrejte i u njega dodajte kvasac, 1 supenu kašiku šećera, so i malo brašna, da dobijete gustu kašu. Ostavite sa strane da nadođe.
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, preostalo mleko, a na kraju i kvasac. Dobro promešajte smesu i pažljivo sipajte u brašno.
Zamesite meko testo i ostavite na toplom da nadođe oko 30-40 minuta. Kad testo nadođe, premesite ga još jednom i podelite na lopte, veličine pesnice.
Svaku loptu razvucite na tanku koru i podelite na 4 ili 8 trouglova u zavisnosti koliku veličinu želite. U svaki trougao stavite po jednu jagodu iz slatkog i uvijte u čvrstu kiflicu.
Kiflice poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i premažite umućenim žumancem i pospite kristal šećerom. Pecite na 200 stepeni sa ventilatorom oko 30 minuta.