Pikantne lignje

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2029
2
21/06/2017
"Aromatičan i pikantan predlog, kome jednostavno ne možete odoleti!"
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano500
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lignje - 2 komada, velike, očišćene
  • crni luk - 1 srednja glavica
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
  • skrob - 2 kašičice, prirodni
  • korijander - 1/2 kašičice, mleven
  • sok od limuna - 3 kašike
  • so
  • biber
  • ulje - 2 kašike
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite lignje. Nasecite ih na kolutove. Naseckajte luk i beli luk na sitno.

Propržite crni i beli luk na kratko u vrelom ulju. Dodajte slatku i ljutu alevu papriku i skrob i dobro promešajte. Dodajte vodu i ponovo promešajte da ne ostanu grudvice.

Kuvajte sos dok se ne zgusne po vašem ukusu. Ako želite gušći sos, kuvajte duže, a ako volite ređi sos, dodajte više vode.

Dodajte korijander u sos, posolite i dodajte biber. Dodajte lignje u sos koji ključa i dinstajte ih 3-4 minuta u poklopljenoj posudi. Na kraju dodajte sok od limuna i promešajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar