Lignje u maslacu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
03/04/2018
"Tope se u ustima!"
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano377
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lignje - 1 kom., velika sa pipcima
  • maslac - 150 g
  • beli luk - 1 čen
  • soja sos - po ukusu
  • univerzalni začin - prstohvat, pikantni
  • biber - prstohvat
  • čili sos - 1 kašičica
  • belo vino - 30 ml
  • mirođija - 2 - 3 struka
  • pesto od peršuna - i pečena paprika za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Lignju očistim, opere i isečem na parčiće (kocke) zajedno sa pipcima.

U tiganju istopim maslac, dodajem lignju i poklapam poklopcem da se izdinsta. Nakon otprilike 10 minuta dodajem belo vino, pikantni začin, soja sos, biber.

Imajte u vidu da soja sos i pikantni začin sadrže so - nemojte da presolite!

Smanjujem temperaturu i ostavljam da se krčka pod poklopcem. Nakon još 10 minuta sklanjam poklopac da uvri tečnost. Kada jelo ostane na masnoći dodajem iseckane na sitno beli luk i mirođiju zajedno sa čili sosom. Nakon minut sklanjam tiganj sa ringle.

Serviram lignju sa maslacem u običnom tanjiru i garniram sa pestom od peršuna, pečenom crvenom paprikom i limunom. Dodajte uz đakoniju i čašu dobrog vina.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar