Način pripreme
Zamrznute tube lignji se odmrznu i operu se. Oštrica noža se provuče pažljivo i odvoji se spoljašnji deo koji je kao celofan.
Odstrani se i unutrašnja ivica. Tube se iskeu na šajbne po 1 cm i osuše se. Posipaju se solju i prstohvatom bibera.
Kornfleks se namrvi na sitno. To može da se uradi tako što se granule sipaju na parče papira i pomoću oklagije se pređe preko njih da se izlome.
Svaka šajbna se uvalja u brašno, potapa se u umućeno jaja, prethodno pomešano s mrvicama kornfleksa.
Ulje se zagreva u tiganju s nelepljivim dnom. Lignje se isprže, tako što se spuštaju 5-6 komada. Okreću se s obe strabe u gotove su za 2-3 minuta.
Pripremanje garnirunga:
Od jednog praziluka se iseče nekoliko kriški. Svaki kolutić može da postane kornet. Za taj cilj se prst pritiska po sredini i izguraju se unutrašnji prstenčići tako da se dobije oblik koreneta.
U posudi se izdrobi kriška sira. Promeša se zajedno sa smesom od majoneza, pavlake i kašičice paradajz sosa. Začinjava se prstohvatom bibera.
Prazni korneti se pune ovim nadevom. U njega može da se stavi i iseckana sveža mirođija.