Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Grickalice uz pivo»Pržene lignje sa kornfleksom

Pržene lignje sa kornfleksom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Pržene lignje sa kornfleksom
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Hrskave i ukusne, zapravo plaču za jednom čašicom s prijateljima"

Potrebni sastojci

  • lignje - 4 komada
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 kašike
  • kornfleks - 1 šolja
  • so - 2 - 3 prstohvata
  • ulje - 7 - 8 kašika
  • garnirung
  • praziluk - 1 komad
  • sir - 200 g
  • majonez - 1 kašika
  • kisela pavlaka - 1 kašika
  • paradajz sos - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Zamrznute tube lignji se odmrznu i operu se. Oštrica noža se provuče pažljivo i odvoji se spoljašnji deo koji je kao celofan.

Odstrani se i unutrašnja ivica. Tube se iskeu na šajbne po 1 cm i osuše se. Posipaju se solju i prstohvatom bibera.

Kornfleks se namrvi na sitno. To može da se uradi tako što se granule sipaju na parče papira i pomoću oklagije se pređe preko njih da se izlome.

Svaka šajbna se uvalja u brašno, potapa se u umućeno jaja, prethodno pomešano s mrvicama kornfleksa.

Ulje se zagreva u tiganju s nelepljivim dnom. Lignje se isprže, tako što se spuštaju 5-6 komada. Okreću se s obe strabe u gotove su za 2-3 minuta.

Pripremanje garnirunga:

Od jednog praziluka se iseče nekoliko kriški. Svaki kolutić može da postane kornet. Za taj cilj se prst pritiska po sredini i izguraju se unutrašnji prstenčići tako da se dobije oblik koreneta.

U posudi se izdrobi kriška sira. Promeša se zajedno sa smesom od majoneza, pavlake i kašičice paradajz sosa. Začinjava se prstohvatom bibera.

Prazni korneti se pune ovim nadevom. U njega može da se stavi i iseckana sveža mirođija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: