Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Mekan dvobojni kolač

Mekan dvobojni kolač

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Mekan dvobojni kolač
Fotografije: Elitsa
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
14
"Izaberite boju, probajte kolač i glasajte za ukusniju"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • maslac - 1 malo pakovanje
  • šećer - 200 g + 2 supene kašike
  • sveže mleko - 170 g + 4 kašike, toplo
  • brašno - 220 g, prethodno prosejano
  • prašak za pecivo - 10 g
  • vanila - 1 ampula, esencija
  • cimet - 1 kašičica
  • kakao - 2 kašike, holandski
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kakao sa dve kašike šećera, cimetom i 4 kašike toplog mleka - treba da se dobije glatka kašica.

Umutute kravlji maslac sa 100 g šećera, dok se ne dobije mekan krem i dodajte jedno po jendo žumance. Stavite aromu vanile.

Posebno umutite belanca sa preostalim šećerom.

U smesu sa žumancima dodajte 1/3 belanaca, smenjujte tako brašno i mleko, sve dok se ne dobije homogena semsa. Sve vreme mešajte spatulom, a ne mikserom.

Polovinu smese pomešajte sa smesom od kakaoa i sipajte u prethodno namazan i brašnom posut kalup za kuglof (prečnika 22cm).

Odozgo rasporedite preostali svetao deo i stavite kolač da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom. Proverite čačkalicom za zube da li je gotovo, kad se kolač lepo podigne.

Pecite na srednjem delu u ugrejanoj rerni na 200 stepeni bez ventilatora oko 45 minta (ili proverite čačkalicom za zube).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: