Način pripreme
Meso secite oštrim dugaškim nožem da dobijete dugačko parče jednake debljine. Natrljajte ga sa obe strane solju i biberom. Stavite ga na aluminijumsku foliju, koja treba da bude veća od mesa.
Pripremite nadev, tako što praziluk nasečete na kolutove, a pečurke na listiće. Upržite ih u maslacu, dok ne porumene. Začinite po ukusu biberom i posolite i njih i zatim ih rasporedite preko mesa.
Pažljivo umotajte rolat od mesa. Vežite ga dobro debelim mokrim kanapom i umotajte ga u foliju.
Stavite u pleh i pecite oko sat i po u rerni.
Za to vreme nasecite povrće – oljušteni krompir na pomfrit, šargarepu na kolutove, praziluk takođe na kolutove, ali malo deblje i ne odvajajte prstenove, a ljubičasti luk na rebarca. Sve promešajte u velikom plehu, posolite, doajte biber i alevu papriku. Sipajte malo vode i odozgo rasporedite preostali maslac. Zapecite i povrće.
Malo pre kraja pečenja povrća, u sredinu stavite gotov rolat i sve zajedno zapecite dok ne porumeni.
Kada sve izvadite iz rerne pospite ga mirođijom. Pre posluženja skinite kanap, nasecite na kriške i serviajte sa delom povrća.