Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Marinade»Marinada za divljač sa povrćem

Marinada za divljač sa povrćem

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
29668101
Marinada za divljač sa povrćem1 / 2
26/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
"Ako imate prijatelja lovca, obavezno treba da zapišete tačnu marinadu za meso divljači"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 l
  • sirće - 1 l
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paškanat - 1 koren
  • peršun - 1 - 2 korena
  • celer - 1/2 glavice
  • beli luk - 7 - 8 čenova
  • lovorov list - 3 koamda
  • biber - 8 zrna
  • pimet
  • cimet
  • karanfilić
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče na 4 jednaka dela, a šargarepa krupnije. Celer i korenovi peršuna se očiste, celer se iseče krupnije, a korenovi peršuna ostaju celi. Beli luk se oljušti.

Tako pripremljeno povrće se kuva 15-20 minta u vodi i sirćetu zajedno sa začinima i solju po ukusu. Procedi se kroz cediljku i ostavlja da ohladi.

Marinada se čuva samo u keramičkim imi emajliranim posudama, nikad u bakarnoj, cinkovoj ili aluminijumskoj. Divljač se preliva preceđenom marinadom i ostavlja da odstoji 1 noć pre kuvanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: