Način pripreme
Pomešajte senf sa sitno izrendanim belim lukom. Posebno pomešajte so, biber i alevu papriku po želji i po želji ljutu alevu papriku.
Očišćene i oprane kolenice osušite. Namažite ih pomešanim suvim začinima i dobor utrljajte. Nakon toga namažite pomešanim senfom i belim lukom.
Stavite u posudu sa poklopcem. Isecite luk krupnije, krompire krupnije, dodajte senf, sok od limuna, ulje i posolite po ukusu.
Promešajte smesu veoma dobro i rasporedite u pleh između kolenica. Sipajte suvo belo vino i poklopite pleh.
Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 220 stepeni i pecite dok ne budu gotove kolenice, proverite da li su gotove nakon 90 minuta pečenja.
Najlakse, jedinstvenog ukusa, aromatične i sočne kolenice. Skupite hrabrosti, pripremite ih po ovom receptu i zauvek ćete ostati zaljubljeni u njih.