Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica od hleba

Pica od hleba

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Pica od hleba
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
"Dajte ovamo ceo stari hleb i videćete kakvo ukusno jelo ćemo vam pripremiti za ručak"

Potrebni sastojci

  • baget - 1 komad ili kriške hleba
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • paradajz pire - 2 - 3 supene kašike
  • šunka - 250 g
  • masline - 7 - 8 kmada
  • paprike - 1 - 2 komada (po želji)
  • bosiljak
  • čubar
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Francuski hleb isečemo na tanke kriške, nakon toga poređamo zbijeno jednu do druge u malo namazan pleh. Umutitmo jaja, kiselo mleko i ulje dobijenom smesom prelivamo kriške. Malo zapečemo.

Namažemo kriške paradajz pireom. Isečenu šunku, na male komade, zajedno sa maslinama poređamo odozgo.

Po želji možemo staviti isečene zelene ili crvene paprike. Posipamo hlepčiće rendanim kačkavaljem, bosiljkom i/ili čubrom.

Zapečemo u umerenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: