Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Bogata pica sa korom od krompira

Bogata pica sa korom od krompira

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Guru
157511k41
Bogata pica sa korom od krompira
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 7
24/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Sa ovom picom sa korom bez brašna nećete se brinuti za svoju letnju dijetu."

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • krompi - 1.5 kg /ili 5 velikih krompirića/
  • mladi luk - 1 vezica /samo pera/
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • parmezan - 40 g, fino izrendan
  • bosiljak - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • Za garniranje
  • paprike - 1 komad, zelena + 1 komad, crvena
  • kačkavalj - 250 g
  • mocarela - 100 g
  • lukanka - 100 g, naseckana /ili druga kobasica po izboru/
  • paremzan - 400 g, fino narendan
  • čeri paradajz - 250 g
  • pečurke - 250 g, kondenzovane
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se opere, oguli i izrenda se na krupno rende. Dobro se ocedi rukama od viška vode i stavlja se u posudu.

Luk se sitno nasecka i dodaje se u krompir.

Razbiju se jaja, dodaju se začini i paremzan, lepo se izmeša.

Tepsija rerne se oblaže papirom za pečenje, koji se premazuje uljem.

Smesa za koru se sipa u tepsiju i ravnomerno se raspoređuje, tako da dobije oblik tepsije.

Stavlja se da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C na 30 minuta.

Za to vreme se spremaju proizvodi za garniranje.

Mocarela se seče na tanke kolutove, kačkavalj se narenda, čeri paradajz se opere i seče na kolutove.

Paprike se očiste od semenki i takođe se seku na kolutove. Pečurke se ocede od vode.

Kada se kora od krompira ispeče, vadi se iz rerne. Stavlja se polovina kačkavalja, slede pečurke, zatim čeri paradajz, lukanka, paprike, mocarela, parmezan i na kraju ostali kačkavalj.

Vraća se u rernu da se dopeče dok bogata pica sa korom od krompira ne bude zlatkasta.

Sa ovom picom sa korom bez brašna nećete se brinuti za svoju letnju dijetu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: