Čokoladna torta sa nutelom

Talitha NickTalitha Nick
Početnik
123
Čokoladna torta sa nutelom
Fotografije: Talitha Nick
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"100% hit čokoladna torta i nova slatka ljubimica"

Potrebni sastojci

  • za krem
  • nutela - 350 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • za kore
  • jaja - 5 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • šećer - 1 i po šolja
  • soda bikarbona - 2 kašičice
  • brašno - 3 šolje
  • vanila - 2 komada
  • kakao - 10 kašika
  • sveže mleko - pola šolje
  • za ukras
  • banane - 2 komada
  • jagode - 300 g
  • kivi - 2 komada
  • roler štapići - 1 malo pakovanje
  • čokoladne mrvice - ili šta vam drugo kaže mašta
* merne jedinice

Način pripreme

Umute se jaja sa šećerom. Dodaju se ulje, kiselo mleko, soda, vanila i na kraju postepeno dodavati prosejano brašno zajedno sa kakaom. Dobro se umuti.

Podeli se smesa podjednako u tri posude. Kore se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Ostave se da se dobro ohlade.

Za to vreme se mikserom umute nutela i kisela pavlaka dok se ne dobije homogena smesa.

Kore se sirupiraju svežim mlekom. Mažu se čokoladnim kremom, naređa se isečeno voće.

Radnja se ponavlja i sa sledećim korama. Odozgo se ukrasi bogato vašom maštom. Sa strane se zalepe roler štapići.

Dobro je da torta odstoji jednu noć u frižideru, jer će tako biti još ukusnija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: