Kolač bez pečenja od starog kolača

11/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Ne bacajte nekoliko komada isušenog biskvita, koji stoji 2 dana u tanjiru! Dajte mu novi život uz pomoć ovog recepta "
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano809
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za vanila krem
  • sveže mleko - 1 l punomasnog mleka
  • skrob - 9 kašika, kukuruzni
  • šećer - 9 kašika
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • za čokoladni krem
  • sveže mleko - 1 l punomasnog mleka
  • kakao - 1 kašika
  • skrob - 9 kašika, kukuruzni
  • šećer - 9 kašike
  • tamna čokolada - 30 g
  • čokoladni sos
  • sveže mleko - 0, 5 čaše
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 2 kesice
  • tamna čokolada - 60 g
  • maslac - 50 g
  • kolač - ostatci
* merne jedinice

Način pripreme

Poređajte u pleh kriške starog kolača (kuglofa), nasečene na 1 cm debljine i prelijte ih sa 5 kašika toplog svežeg mleka, svuda po malo.

Za krem od vanile u hladno mleko dodajte skrob, šećer i vanilin šećer, promešajte i stavite na slabu vatru da provri uz neprestano mešanje. Kuvajte dok se krem ne zgusne.

Prelijte vrućim kremom koru od biskvita, rasporedite ravnomerno krem kašikom.

Skuvajte čokoladni krem na isti način, ali dodajte kakao i čokoladu u komadićima. Kuvajte dok se čokolada ne istopi i dok se krem ne zgusne uz neprestano mešanje.

Posebno napravite čokoladni sos, tako što sve namirnice za njega promešate i kuvate dok se ne zgusne. Ostavite ga da se prohladi i sipajte preko kolača, a odozgo pospite mrvicama koje su ostale od sečenja biskvita.

Ostavite da se kolač ohladi u frižideru, nasecite ga na komade i uživajte u prvoklasnom kolaču sa dve vrste krema, koji je ukrašen čokoladnim sosom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar