Želirana torta za 30 minuta

12/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Zavrnite rukave, jer imate samo pola sata da pripremite svežu želiranu tortu "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano285
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 1 pakovanje (3 okrugle, vanila)
  • kisela pavlaka - 600 g
  • šećer u prahu - po ukusu
  • jagode - 500 g
  • trešnje - 10 komada
  • želatin - 2 pakovanja
  • sirup
  • šećer - 100 g
  • voda - 200 g
  • rum - 1 ampula, esencija
  • vanila - 1 kesica
  • limunova kora - ili kora narandže
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite veoma dobro pavlaku sa šećerom u prahu.

Nasecite jagode na tanke kriške ili na dva dela po dužini. Stavite želatin u vodu da nabubri.

U kalup za tortu stavite prvu koru za tortu, prelijte je sirupom, koji ste prokuvali oko 2-3 minuta.

Premažite koru pavlakom i poređajte gusto jagode. Stavite drugu koru, na isti način, a zatim i treću. Odozgo poređajte jagode i trešnje kako vi želite.

Istopite želatin na pari i možete ga promešati sa rumom i narendanom korom limuna ili pomarandže.

Prelijte želatin preko voća i stavite tortu da se hladi u frižideru. Dobro je da torta provede u frižideru celu noć pre posluženja.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar