Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Želirana torta za 30 minuta

Želirana torta za 30 minuta

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Želirana torta za 30 minuta
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Zavrnite rukave, jer imate samo pola sata da pripremite svežu želiranu tortu"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 1 pakovanje (3 okrugle, vanila)
  • kisela pavlaka - 600 g
  • šećer u prahu - po ukusu
  • jagode - 500 g
  • trešnje - 10 komada
  • želatin - 2 pakovanja
  • sirup
  • šećer - 100 g
  • voda - 200 g
  • rum - 1 ampula, esencija
  • vanila - 1 kesica
  • limunova kora - ili kora narandže
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite veoma dobro pavlaku sa šećerom u prahu.

Nasecite jagode na tanke kriške ili na dva dela po dužini. Stavite želatin u vodu da nabubri.

U kalup za tortu stavite prvu koru za tortu, prelijte je sirupom, koji ste prokuvali oko 2-3 minuta.

Premažite koru pavlakom i poređajte gusto jagode. Stavite drugu koru, na isti način, a zatim i treću. Odozgo poređajte jagode i trešnje kako vi želite.

Istopite želatin na pari i možete ga promešati sa rumom i narendanom korom limuna ili pomarandže.

Prelijte želatin preko voća i stavite tortu da se hladi u frižideru. Dobro je da torta provede u frižideru celu noć pre posluženja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: