Paprikaš sa pilećim želucima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
12/07/2017
"Sjajan paprikaš sa pilećim želucima - kako da se ne zaljubiš u bugarsku kuhinju?"
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 551
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • iznutrice - 500 g pilećih želudaca
  • luk - 3 - 4 glavice, crni
  • paprikaš - 1 tegla, gotov
  • aleva paprika - 1 kašika
  • lovorov list
  • biber - u zrnu
  • ulje
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Želuci (bubci)se očiste i operu veoma dobro. Nakon toga se kuvaju u posoljenoj vodi.

Skuvani želuci se iseku na manje parčiće. Bujon se procedi i isečeni želuci se vrate u njega.

Paprikaš se doda u želuce. Začinjavamo biberom i alevom paprikom.

Dodajemo lovorov list 1-2 listića. Kuva se još 15 minuta na srednjoj temperaturi. Jelo se servira sa sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar