Način pripreme
Očistite i operite želuce pod toplom tekućom vodom, stavite ih u šerpu zajedno sa kockom bujona i šećerom, nalijte 2 litra vode i poklopite. Stavite na vatru i kuvajte dok želuci ne omekšaju i budu gotovi. Ako imate ekspres lonac, iskoristite ga, vreme kuvanja će biti upola manje.
Očistite povrće, operite i nasecite krompir, luk i papriku na kocke, a šargarepu narendajte. Ugrejte maslinovo ulje i maslac u tiganju, stavite luk i šargarepu i prodinstajte ih dok ne omekšaju.
U drugu šerpu ulijte 2 litra vode i ostavite da provri, čim počne da ključa, stavite krompir i upržene luk i šargarepu.
Promešajte i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi nekoliko minuta. Ocedite želudce, ali sačuvajte bujon.
Bujon sipajte u šerpu sa krompirom i promešajte, želudce nasecite na komadiće i dodajte i njih. Ostavite 5 minuta poklopljeno, a posle posolite, dodajte biber i malo majčine dušice. Na kraju dodajte fidu i papriku.
Paprici treba malo manje vremena za pripremu i zbog toga je dodajte na kraju, u protivnom će se raspasti u tečnosti. Kuvajte supu još nekoliko minuta dok fida ne omekša.
Presecite limun na pola, jednu polovinu ocedite i sok sipajte u supu. Peršun naseckajte i pospite, a zatim sklonite supu sa vatre.