Način pripreme
Šećer se pomeša sa toplom kafom i meša se dok se ne rastopi. Dodaje se ulje. Nakon njega se stavlja soda rastvorena u sirćetu, brašno, kakao, vanila i prstohvat soli.
Smesa se sipa u posudu za pečenje koja je iz rerne. Peče se na 180 stepeni. Kora se ispeče brzo, jer je tanka. Pogledajte je i proverite čačkalicom. Gotova kora se seče na tri jednaka dela.
Na prvu koru se maže krem, postavi se druga kora, opet krem i poslednja kora, koja se takođe maže kremom. Torta se maže kremom i sa strane. Posipa se mlevenim orasima.
Priprema krema: Sojino mleko se stavi na ringlu zajedno sa šećerom.
Od mleka se odvoji 1 šolja u kojoj se rastvara puding. Kad provri sojino mleko, puding se sipa u njega i meša se dok se ne zgusne.
Pre nego što se skloni stavi se i čokolada. Meša se dok se ne istopi.
Posna čokoladna torta sa sojinim mlekom je sjajna, probajte je.