Vegan musaka sa sojinim mlekom

20/06/2019
"Da li i vas zanima kako se tačno priprema sočan preliv za vegan musaku "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir operemo i isečemo na kockice. Papriku i šargarepu operemo i sitno isečemo sa lukom. Pečurke očistimo i sitno isečemo.

Ugrevamo ulje i propržimo luk. Nakon toga dodajemo papriku i šargarepu, takoše propržimo, a nakon toga i pečurke. Kad pečurke omekšaju dodajemo krompir i kukuruz.

Poklopimo poklpocem i ostavljamo 1-2 minuta da se popari, nakon toga dodajemo vodu, oko 4 šolje ili da se pokrije povrće.

Dok se kuva pripremamo mleveno meso. Ugrevamo vodu 2 šolje, u odnostu 1:2 ili prema uputstvu na pakovanju. Kad voda provri skidamo sa vatre i stavljamo mleveno meso.

Kad nabubri dovoljno, ako još ima vode sipamo da ostane samo mleveno meso. Dodajemo so, biber, šarenu so i kumin.

Kad povrće provri dodajemo mlevno meso, paradajz pire, so, biber, alevu papriku i čubar. Sve dobro promešamo, ostavljamo da bri još 1-2 minuta i nakon toga sipamo u pleh. Stavljamo da se peče na 180-200 stepeni.

Kad većina vode ispari, pravimo preliv. Ugrevamo ulje i u njega stavljamo oko 6-7 supenih kašika brašna. Kad se dobro rastovori dodajemo mleko, postepeno i uz neprestano mešanje.

Mutimo dok se dovoljno ne zgusne. Nakon toga vadimo musaku iz rerne i sipamo preliv odozgo. Vraćamo u rernu i pečemo dok ne dobije zlatnu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar