Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle u marinadi od luka

Svinjske šnicle u marinadi od luka

MimMim
Početnik
2
Svinjske šnicle u marinadi od luka1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ukusne i krte šnicle u specijalnoj marinadi od luka"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada
  • luk - 1 glavica, srednje veličine
  • limun - 1 komad
  • začini - po ukusu i izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i limun se izrendaju i stavljaju preko šnicli, prethodno izlupanih i začinjenih po želji. Tako treba da odstoje minimum 1-2 sata u frižideru (što više to bolje, a po želji se pripremaju ujutru i prave uveče).

Poređaju se u pleh sa veoma malo masti, marinada se ne skida, i peku se 50 minuta na 220 stepeni, polovinu vremena se peku sa folijom, a posle se okreću da se zapeku sa obe strane.

Serviraju se sa dodatkom - grilovanog povrća ili zelene salate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: