Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto sa vrganjima i parmezanom

Rižoto sa vrganjima i parmezanom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Rižoto sa vrganjima i parmezanom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Omiljeni rižoto od pečuraka za decu i odrasle - ukusan recept, koji se izuzetno jednostavno sprema. Nek vam je ukusno!"

Potrebni sastojci

  • vrganji - 2 kašike, sušeni
  • voda - 300 ml, topla
  • bujon - 1, 2 litra, od povrća
  • šafran - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • pirinač - 250 g, arborio
  • belo vino - 150 ml
  • maslac - 2 kašike
  • parmezan - 50 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite pečurke u toploj vodi 20 minuta. Ocedite ih i procedite tečnost. Sipajte je u šerpu sa bujonom i stavite da provri. U tri kašike bujona natopite šafran. Isecite pečurke.

Zagrejte maslinovo ulje i zapržite luk, beli luk i pečurke 5 minuta. Dodaje pirinač i kuvajte 2 minuta. Začinite solju i biberom. Dodajte vino.

Dinstajte dok se tečnost skoro ne apsorbuje i dodajte četvrtinu bujona. Stavite da provri i mešajte dok se ne apsorbuje tečnost. Nastavite da dodajete bujon.

Nakon oko 20 minuta, kada je već sav bujon apsorbovan dodajte maslac, šafranovu vodu i polovinu parmezana.

Promešajte, pospite gotov rižoto preostalim parmezanom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: