Slana torta od palačinaka sa piletinom i salatom Snežana

01/08/2017
"Obožavamo slane torte, zato što njima nisu potrebne svećice, nego belo vino i da budu pojedene "
Priprema60 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno85 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano878
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckamo meso i šunku.

Oljuštimo luk i isečemo na kriške.

Ugrevamo maslac i u njemu dinstamo luk sa 1-2 kašike vode. Dodajemo meso i šunku. Kad se i oni proprže, začinimo biberom, solju i po želji izgnječenim belim lukom.

U drugu posudu, iseckamo krastavčiće na sitne kockice, prelivamo ih sa oceđenim kiselim mlekom, stavljamo orahe, ulje, 1 supenu kašiku sitno iseckane mirođije. Promešamo i začinimo solju.

Namažemo okrugao tanjir i posipamo prezlama. Stavljamo jednu palačinku i preko nje malo nadeva od mesa. Pokrivamo drugom palačinkom, nju namažemo salatom. Tako poređamo 6 palačinaka, odozgo završavamo salatom i ukrašavamo po izboru

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar